Vind mijn auto in europa

100.000 auto's op voorraad

Autobedrijf Marco van Beek in Steenwijkerwold biedt een nieuwe service aan: met dé ideale zoekopdracht kun je de occasion naar wens zoeken en bestellen. Wij fungeren als een soort funda.nl maar dan voor auto’s en voor voornamelijk Duitse premiummerken. Maar ook alle andere merken zijn via deze site te koop!

Duitsland heeft zeven keer meer occasions te bieden en vooral de premiummerken als Mercedes-Benz, BMW, Audi, Mini, en Porsche ligt die verhouding nog hoger. Probleem is vaak dat er dan nog allerlei kosten bij komen als BPM, Transport, RDW kenteken, Keuring en dergelijke. Op onze site staan de prijzen inclusief deze kosten. Dus je weet meteen hoeveel je ideale auto kost.

Alle auto’s staan bij veelal Duitse dealers, dus met garantie, schadevrij en de transparante onderhoudsboekjes. ‘Die auto’s zijn goed. Mocht er een match zijn, dan gaan we persoonlijk naar de dealer in Duitsland of elders in Europa om de auto te bekijken en alle gegevens worden doorgenomen.’ De automarkt wordt alsmaar transparanter en de autokoper wordt ook vrijer. Een autobedrijf zoals die van Marco van Beek heeft niet altijd de auto staan die aan alle wensen voldoet. ‘Via sites gaat de potentiële klant desnoods naar Maastricht om de ideale auto te kopen, of importeert die zelf. Ik mis die klant, terwijl dat niet nodig is.

Natuurlijk hebben we trouwe klanten, die hier blijven komen en eens in de zoveel jaar een andere auto kopen, maar die loyaliteit is in de huidige tijd niet altijd en overal vanzelfsprekend meer.’ Vaak vraagt Marco aan een rijder van een Duits premiummerk waarom hij of zij die niet bij hem heeft gekocht. ‘Dan krijg ik als antwoord: ‘Je hebt die auto hier niet staan’. Terwijl de ideale auto er wel is. De ideale auto kan altijd gevonden worden op de nieuwe site. Op deze site staan alle premiummerken en dat zijn er op dit moment meer dan 100.000. ‘Dan moet daar de gewenste auto zeker tussen staan. De klant kan hem nu zelf zoeken en samenstellen. Daarna drukt hij op de knop om meer info te krijgen of om de inruilauto aan ons aan te bieden.’ Marco is in onderhandeling om ook voor alle occasions in Nederland een portal te realiseren.