Mercedes-Benz 200-280 (W123)240 D Uniek!

Prijs€ 6.950,-
Bouwjaar 1982
Kilometerstand 279.279
Brandstof Diesel
Transmissie Handgeschakeld

Geïnteresseerd?

WhatsApp Joep/Marco voor direct contact!

Stuur WhatsApp bericht

Specificaties

 • Kenteken RR-30-BT
 • Carrosserie Sedan
 • Kilometerstand 279.279 km
 • Bouwjaar 1982
 • Bekleding Stof
 • Brandstof Diesel
 • Transmissie Handgeschakeld
 • Kleur 934 CHINA BLUE
 • Aantal cilinders 4
 • Aantal deuren 4
 • BTW/Marge regeling BTW is niet aftrekbaar
 • Cilinderinhoud 2404 cc
 • Datum deel 1a 01-09-1982
 • Gewicht 1350 Kg
 • Motorinhoud 2.404 Liter
 • Onderhoudsboekjes Aanwezig
 • Verbruik per 100 km 0,0 Liter
 • Vermogen 67pk (49 kw)

Waarom Marco van Beek?

Opties en accessoires

Over deze Mercedes-Benz 200-280 (W123)

Wat een bijzonder exemplaar! De tijd dat je een Mercedes-Benz nog aan de bumper kon optakelen! Deze 240 D is een exemplaar met de juiste motor en de juiste uitvoering.

Auto heeft zojuist groot onderhoud gehad en verkeerd in technisch perfecte staat. Facturen zijn ter inzage.

De bouwreeks met de interne benaming W123 is de meest gebouwde Mercedes-Benz ooit. Het was een auto die behoorde tot de hogere middenklasse en telt als de voorganger van de latere E-klasse bouwreeks. Zijn voorgangers zijn de W114 (zescilindermodellen) en de W115 (viercilinder- en dieselmodellen), ook wel "Strich Acht" (/8) genoemd, naar het verschijningsjaar 1968. Zowel zijn voorganger als de opvolger, de W124, liepen allebei een jaar parallel met de W123 van de band. De bouwreeks W123 zette nieuwe maatstaven in voertuigveiligheid en was een van de eerst stationwagens in zijn klasse, net als de eerste Mercedes-Benz personenwagen met een turbodieselmotor.

Vanaf de voorproductie, die begon in november 1975, tot productie-einde in januari 1986, liepen bijna 2,7 miljoen auto's van de band. De bouwreeks geldt als de belichaming van betrouwbaarheid en langdurigheid binnen de autowereld. De bouwreeks werd zo populair dat er in de beginjaren zelfs sprake was van lange wachtlijsten, soms van wel meer dan twee jaar. Er was soms ook sprake van prijsspeculatie.

Modelgeschiedenis
De beslissing van de fabrikant, om de "Strich Acht" na de introductie van zijn opvolger de W123 nog elf maanden in het programma te houden, had meerdere redenen. Ten eerste was het model nog zeer geliefd, met name door taxibedrijven en -bestuurders en verkocht daarom nog erg goed. Ten tweede werd de W123 zo goed ontvangen, dat direct aan het begin van productie de wachtlijsten opliepen tot ruim een jaar. De extra productielijn met de "Strich Acht" was dus geen overbodige luxe.

Limousine
In augustus 1977 werd de limousine-uitvoering in productie genomen. Deze was zowel aan de voor als achterkant verlengd. De wielbasis was in totaal verlengd met 630 mm.

Datenkarte van de 123-serie 240 D;

Kleur 934 CHINA BLUE
032A STOFF MESCALERO GRAU/BLAU

430 KOPFSTÜTZEN IM FOND
480 NIVEAUREGULIERUNG
593 WÄRMEDÄMMENDES GRÜNES GLAS RUNDUM, HEIZBARE HECKSCHEIBE, BANDFILTER
600 SCHEINWERFER-REINIGUNGSANLAGE
682 FEUERLÖSCHER
876 TÜRKONTAKTE FONDTÜREN UND LEUCHTE ÜBER HECKSCHEIBE

Deze occasion biedt de mogelijkheid tot een proefrit aan huis! Heeft u niet de gelegenheid voor een bezoek? Of oriënteert u zich liever vanuit huis? Geen probleem! Wij verzorgen naar wens het gehele verkoopproces online, inclusief een digitale afwikkeling van alle documentatie. Tenslotte wordt uw nieuwe auto gratis bij u aan huis bezorgd!
Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de kraakheldere foto's, uitgebreide beschrijving en constant bereikbare verkoopteam. Onze verkopers voorzien u graag van een persoonlijke videoboodschap, waarin de gehele occasion met u wordt doorgenomen en de bijbehorende historie van de auto niet onbesproken blijft.
Daarnaast is er de mogelijkheid tot de presentatie van de auto via FaceTime (iPhone) of via een Whatsapp videogesprek. Uiteraard inclusief antwoorden over de onderhoudshistorie, onze werkwijze en alle aankoopmogelijkheden. Kies bewust, kies voor klasse bij Marco van Beek Premium Cars!

De prijs voor deze auto is inclusief een geldige APK van minimaal 6 maanden, onderhoud en garantiepakketten bieden wij u graag tegen meerprijs aan. De auto wordt daarnaast op uw naam overgeschreven, is voorzien van een pre-inspectie en een aanvullende vloeistofcontrole. Marco van Beek Premium Cars is aangesloten bij de BOVAG. Wij zijn gespecialiseerd in Duitse merken Mercedes-Benz, Audi, BMW, Porsche en Mini. Ook voor andere merken bent u bij ons aan het juiste adres. Verder kunnen we het complete onderhoud aan u auto verzorgen in onze moderne werkplaats. Bij Marco van Beek Premium Cars bent u aan het juiste adres voor uw nieuwe gebruikte auto, en dat al sinds 1939! Meer informatie over onze occasions is te vinden op www.marcovanbeek.nl. Type,- en Specificatiefouten zijn voorbehouden.

Inruilwaarde berekenen

 
 


Garanties

Autopas en RDW

Sinds 1991 registreerde de stichting Nationale Autopas (NAP) de tellerstanden van voertuigen. De RDW heeft die taak overgenomen. Ook heeft het de taak overgenomen om informatie te geven over tellerstanden. Alle informatie hierover vindt u op de website van de RDW.

Duidelijkheid over tellerstanden
De tellerstand van een voertuig heeft invloed op de prijs, de onderhoudscondities en de veiligheid van een voertuig. 5% van de gebruikte auto's in Nederland heeft een opzettelijk teruggedraaide teller. En dat terwijl het terugdraaien van tellers sinds 1 januari 2014 verboden is.
Als consument of erkenninghouder wilt u weten of de tellerstand klopt van het voertuig dat u wilt kopen. De RDW verzamelt tellerstanden van personenvoertuigen en lichte bedrijfswagens. Hierdoor ontstaat er bij zo'n voertuig een reeks tellerstanden, normaalgesproken is dit een oplopende reeks. Als de tellerstand wordt teruggedraaid, valt dat dus meteen op en is er sprake van tellerfraude. Door het registreren van tellerstanden op wettelijk voorgeschreven momenten, wil de RDW in samenwerking met NAP deze tellerfraude tegengaan.

Nationale Auto Pas

Bekijk de video

Voorstel aanvragen voor de Mercedes-Benz 200-280 (W123)


Uw gegevens


 

 
 
 
 
 

 
 

 
Bytes: 0/0
Tijd: 00:00:00


Proefrit aanvragen voor de Mercedes-Benz 200-280 (W123)

 
 
 
 
 
 
 
 

 


Onderhoudshistorie aanvragen van de Mercedes-Benz 200-280 (W123)

 
 
 
 

 


Ook interessant